با طرز استفاده از مهره پرچ کن آشنا شوید
آیا با طرز استفاده از مهره پرچ کن آشنایی دارید؟ خود این وسیله را میشناسید؟ اگر شما هم بعد از اتمام کار متوجه تکان خوردن و یا حتی بیرون آمدن پیچ، میخ و مهره میشوید، باید کم کم به فکر خرید یک مهره پرچ کن باشید. این وسیله برای ایجاد اتصال رزوه جهت نصب قطعاتی بر روی ورقه فلزی، پلاستیکی و … به صورت کاملا نازک استفاده میگردد. در واقع هدف از پرچ کردن تکان نخوردن و بیرون نیامدن میخ، پیچ و مهره است. در این مطلب با همراه ما باشید تا با طرز استفاده آن آشنا شوید.
مهره پرچ کن چیست؟
مهره پرچ کن یک ابزار صنعتی بوده که در امور مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. باید بگوییم پرچ کردن به زبان عامیانه همان پهن کردن سر میخ است که بر جایی کوبیده شده است. این ابزار در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که بخواهیم یک یا چند قطعه را به هم متصل کنیم. این ابزار صنعتی چنان قطعات را محکم به یکدیگر متصل میکند که بعد از استفاده از آن شما دیگر قادر به جدا کردن آنها نخواهید بود.
انواع و طرز استفاده از مهره پرچ کن
مهره پرچ کن دارای انواع مختلفی میباشد که هر یک کاربرد متفاوتی دارند. طرز استفاده از مهره پرچ کن را بر اساس انواع آن در ادامه بیان میکنیم:
طرز استفاده پرچ کن دستی
طرز استفاده از این نوع پرچ کن دارای دو مرحله باز و بستن کردن است.
- برای باز کردن مهره پرچ کن دستی، نخست پیچ آخر آن را باز میکنیم. سپس مهره رویی را گشوده و پیچ را برای تعویض بیرون میآوریم.
- اما برای بستن آن مراحل فوق را باید برعکس عمل کنید.
طرز استفاده مهره پرچ کن سر دریلی
پرچ کن سر دریلی یکی از دستگاههای پرچ کن مفید و محبوب در حیطه پرچکاری است که دارای سر دریلی سبک و کم حجم میباشد. استفاده از این ابزار از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
طرز استفاده از مهره پرچ کن سر دریلی این گونه است که باید با استفاده از دریل قطعه را سوراخ کنید و سپس مهره پرچ کن سر دریلی را روی دریل خود بگذارید. حال میتوانید به پرچ کاری خود ادامه دهید. این مهره پرچ کن به راحتی روی انواع دریلهای شارژی، الکتریکی و برقی نصب میشود و با استفاده از این روش دیگر مجبور به حمل دو یا چند دستگاه نخواهید بود.
طرز استفاده مهره پرچ کن بادی
همان طور که از نام این محصول مشخص است با استفاده از نیروی باد کار میکند. معمولا نه تنها در مهره پرچ کن بادی بلکه در اکثر لوازم بادی، هوای محیط توسط کمپرسور باد درون ابزار گرفته شده و درون مخزن ذخیره میگردد. این هوای ذخیره شده درون مخزن همان نیرویی است که سبب به راه انداختن دستگاه میشود.
پرچ کن بادی به دو نوع چرخشی و کششی تقسیم میشود که برای آویز کردن مهره به دور مندریل میچرخد و سپس مندریل را میکشد تا آن مهره کاملا جمع شود. طرز استفاده از مهره پرچ کنبادی با یک فشار تنظیم میشود تا آنجا که مهره کاملا محکم در جای خود قرار گیرد.
اهمیت استفاده از پرچ کن
در صورتی که با طرز استفاده از مهره پرچ کن آشنایی نداشته باشید با ایراداتی روبهرو خواهید شد. در ادامه آنها را بیان میکنیم:
- اتلاف وقت زیاد هنگام انجام کار
- صرف هزینه بیشتر برای پروژه کاری
- جوشکاری بسیار سخت به دلیل کثیف شدن نقطه اتصال
اما شما میتوانید با دانستن طرز استفاده از مهره پرچ کن از بروز این معایب جلوگیری نمایید و بهترین روش پرچکاری را انتخاب کنید.
((جهت مشاوره و خرید انواع مهره پرچ کن های بادی میتوانید با کارشناسان فنی آچارکالا در تماس باشید09122040760))